Stadsradhus i souterräng

Bygglov för våra radhus i Nockebyhov

På en nordostlig slänt i Nockebyhov har vi ritat två stadsradhus åt Alm Småa bostad AB. Den första skissen till bebyggelse upprättade vi redan 2014, med två huskroppar som följer terrängen på vardera sida om en park och ett gångstråk. En detaljplan vann laga kraft och projektet har nu fått bygglov och inväntar byggstart under 2023.

Entréerna vetter mot Tyska Bottens väg och har hårdgjorda förgårdar med låga murar och planteringar. Entréplanet ligger i souterräng och har tvättstuga och badrum i den mörka delen medan rummet mot gatan går att inreda som hobbyrum eller extra bostadsrum. Våningen ovanför har en öppen planlösning med vardagsrum mot gatan och kök och matplats mot baksidan. En uteplats ansluter mot det lutande berget i söder och uteplatserna är avgränsade med förråd och träplank. Det översta våningsplanet innehåller två små sovrum, badrum och ett stort sovrum med en fransk balkong.

Fasaderna är klädda i vitt, gult och grått tegel, vilket samstämmer med fasaderna på tvåvåningshusen mittemot. Husvolymerna följer markens lutning och gatans svängda form. De har utskjutande burspråk med sittfönster i vardagsrummet. Taken är snedlutande mot gatan likt husen mittemot. Det ger även extra rumshöjd i sovrummet mot söder.  Taken och utfackningsväggarna är klädda i grå falsad plåt.

Kontaktuppgift till Alm Småa: info@alm-smaa.se

av Stella Reijo , ,