På tur i södra Stockholm

Studieresa 2022

I torsdags bar det iväg till Stockholms södra delar. Vi började med att besöka vår lilla ”by” på en tomt i Mälarhöjden. Tidigare har vi ritat en komplementbyggnad på tomten, och nu är en attefallare på väg upp.

I Huddinge har vi ritat två parhusområden åt Solvinkeln fastigheter. I Högmora slingrar sig husen upp för en sluttning. I Gladö byggs långsmala hus mot ett naturreservat.

Resans höjdpunkt (både bokstavligt och bildligt talat) var kanske Bodi Karlmans hus i Skogås. Bygghet har gått att följa på @renovatedshed på Instragram. En pärla ovanför den rätt trista villamattan nedanför.

Vi hann även med ett stopp i Enskede. Där har vi byggt ut en villa. Familjen fick ett nytt stort vardagsrum med 2,4 meter höga fönsterdörrar, ett till sovrum och en planlösning som bättre tillgodoser deras behov.

Hoppas att nästa års tur blir lika händelserik!

av Stella Reijo