Flerbostadshus i Barkarbystaden

Vi ritar flerbostadshus åt Ikano Bostad Ett av våra mål är att visa hur vi kan bygga prisvärda och vällösta bostäder på ett sätt som inte bara gör staden större, utan också bättre. Därför är vi mycket glada över att ha fått uppdraget av Ikano Bostad att rita ett stadskvarter vid Flygfältsvägen i Barkabystaden. Det ingår i

Flerbostadshus i Barkarbystaden Läs mer

Vi ritar flerbostadshus åt Ikano Bostad

Ett av våra mål är att visa hur vi kan bygga prisvärda och vällösta bostäder på ett sätt som inte bara gör staden större, utan också bättre. Därför är vi mycket glada över att ha fått uppdraget av Ikano Bostad att rita ett stadskvarter vid Flygfältsvägen i Barkabystaden. Det ingår i Järfälla kommuns stora detaljplan för den tredje etappen med 4 400 bostäder, troligen en av de största detaljplaner som någonsin gjorts i Sverige, vilket gör det extra roligt. Kvarteret med ca 220 lägenheter har sju våningar runt en sluten gård och en öppen arkad med lokaler i gatuplan mot Flygfältsvägen. Det ligger ett par hundra meters gångväg från stora torget och den blivande tunnelbanestationen, som öppnar 2026. Förra måndagen, den sista maj, godkände kommunen markanvisningsavtalet. Byggstart blir förhoppningsvis under nästa år.

av Stella Reijo