Krypavstånd till naturreservat

Kan du bo närmare naturen?

Några vill bo mitt i stan, andra föredrar att ha naturen runt knuten.

För de sistnämnda har vi på uppdrag av Solvinkeln Fastigheter AB ritat bostäder i Gladö Kvarn. Sju fritidshustomter har styckats och blivit 54 bostäder. Det är ett genomförande av den detaljplan Huddinge kommun antog 2013, med hjälp av attefallsreglerna som riksdagen beslutade om 2014. Nu är det klart och inflyttat i nästan alla hus.

Trettio av bostäderna i parhusen har kombinerat vardagsrum och matrum som vetter mot en uteplats, kök, tvättstuga, entré och WC/dusch i markplan. På övre plan finns tre sovrum, arbetsrum/gästrum och badrum, samt en ljus hall som kan användas som ett övre vardagsrum. Sex bostäder har en souterrängvåning med tvättstuga, teknik, badrum och två separata sovrum som vetter mot en stor uteplats. I entréplan samlas husets sociala funktioner i ett stort rum med kök, matplats och vardagsrum tillsammans med entré och badrum. På övre plan finns badrum och ytterligare tre sovrum.

De arton attefallshusen har badrum med tvättmaskin vid entrén och innanför ett allrum med kök, braskamin och glasparti mot uteplatsen. En trappa leder upp till ett sovloft eller ned till ett sovrum. Tio av attefallshusen ligger fyra och en halv meter från Flemingsbergsskogens naturreservat. Från uteplatsen kan du kliva rakt ut i skogen och gå i två kilometer innan du kommer till närmsta hus. Kan du bo närmare naturen i Stockholm?

Två parhus (1, 2) och ett attefallshus finns fortfarande att köpa!

av Stella Reijo

Missa inget!

Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post.