Marsken, etapp III

Komplement till våra färgglada flerbostadshus i Sollentuna

Stadsradhusen är tredje och sista etappen av kvarteret Marsken i Sollentuna som vi ritat på uppdrag av Skanska. De två tidigare etapperna är fyra flerbostadshus med 118 lägenheter som färdigställdes redan 2014. Kvarteret ligger centralt i Silverdal, tio minuter från Roslagstull med bil.

Den sista etappen kompletterar flerbostadshusen med tolv radhus, den sista pusselbiten och något av kronan på verket i det område som vuxit upp här de senaste decennierna. 

Stadsradhusen mot Rådanvägen är i fyra våningar med garage du kan köra in i direkt från gatan, och upp till fem sovrum i våningarna ovanför. Sällskapsdelen med kök och vardagsrum ligger två trappor upp från garaget och har uteplats mot söder. I anslutning till den finns ytterligare en parkeringsplats på din egen tomt. Från sällskapsutrymmen och det stora sovrummet högst upp har du utsikt över hela centrala Silverdal.

De fyra husen uppe på höjden ligger högt och fritt, i direkt anslutning till naturmarken, som du kan nå direkt från köket. Härifrån har du utsikt över Silverdal närmast Edsviken.

Fasaderna är klädda i träpanel som kontrasterar mot tak och burspråk i falsad plåt som tecknar sig som egna volymer.

Är du intresserad av att köpa ett radhus? De säljs av Carl Ek Fastigheter, som tagit över projektet från Skanska. Läs mer på deras hemsida: https://carlekfastigheter.se/projects/silverdal/

av Stella Reijo

Missa inget!

Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post.