Hur nära naturen vill du bo?

Är fyra och en halv meter lagom?

I Gladö, som ligger i Huddinge, har vi ritat 54 markbostäder. Området är omgivet av naturreservat, tre stycken närmare bestämt. De hus vi ritat gränsar till Flemingsbergsskogens naturreservat, och några av dem ligger bara 4,5 meter från naturreservatets gräns. Från din uteplats kan du kliva rakt ut i skogen och gå två kilometer innan du kommer till närmaste bebyggelse. Går du åt andra hållet är det 150 meter till Kvarnsjön, naturreservat även den.

Området var ett gammalt sommarstugeområde med små hus på stora tomter där vi på uppdrag av Solvinkeln AB ritat parhus och attefallshus, Av sexton tomter, varav hälften var obebyggda, har vi skapat sju gånger fler bostäder, alla med egen tomt och uteplats. Snart är alla hus monterade och under nästa år flyttar de nya ägarna in. Är du intresserad av att bo 4,5 meter från naturen? Tyvärr är det här området redan slusålt, men var inte ledsna. Inom kort börjar nästa etapp med ytterligare 66 bostäder. Från dem är det aningen längre till skogen, men å andra sida närmare till sjön. Kontakta Solvinkeln AB för mer info.

av Stella Reijo

Missa inget!

Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post.