Fasansfullt attentat mot vackert hus

I veckan exploderade en sprängladdning i entrén till ett hus på Gyllenstiernsgatan i Stockholm, inte långt från vårt kontor.  Vi är naturligtvis glada över att …

I veckan exploderade en sprängladdning i entrén till ett hus på Gyllenstiernsgatan i Stockholm, inte långt från vårt kontor. 

Vi är naturligtvis glada över att ingen person kom till skada, men också mycket upprörda över förstörelsen av ett välbevarat bostadshus av högsta klass från en epok då nivån på bostadsarkitekturen stod i zenit. Vi hoppas verkligen att de ansvariga kan ställas inför rätta och dömas till stränga straff för detta illdåd.

Byggnaden är ritad 1958 av Sture Frölén; känd för att har ritat Huddinge kommunhus, och ett flertal fina flerbostadshus. Bostadsplanen i huset på Gyllenstiernsgatan består av tre lägenheter kring ett trapphus placerat i mitten av byggnaden. Lägenheterna är stora med utblickar åt flera håll. Rumssambanden är fina, och varje lägenhet har en inre hall och små passager med inbyggd förvaring, som gör att vardagsrummet eller köket inte behöver användas som korridor för att nå sovrummen. Ytor som kan te sig onödiga när man betraktar huset i Excel, men som skapar så mycket trivsel. Så ska en lägenhet se ut!

av mathias

Missa inget!

Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post.