Ikonisk arkitektur

Sinnebild av bostaden.

Vi är inte särskilt intresserade av att göra ikonisk arkitektur. Att platsen de byggs på blir bättre, att de som bor i dem blir lite lyckligare än de hade varit om de bott någon annan stans och att ingen förlorar pengar på kuppen, det är målet när vi ritar hus.

Icke desto mindre tycks vi ha lyckats med att skapa en ikon. Våra stadsradhus i Kärrtorp återkommer ständigt som bilden av, ja, bostaden helt enkelt. Senast i den här artikeln från Stockholm Direkt, där de illustrerar stigande bostadspriser.

Det är förstås smickrande. Frågan är dock om vi verkligen vill att de skall vara sinnebilden för dyrare bostäder. Även om vi inte vill att någon skall förlora pengar, tror vi ändå att det i längden är ohållbart med de prisökningar vi sett sedan millennieskiftet. De är ju inte ett tecken på blomstrande ekonomisk tillväxt, utan på ett utbud som inte på något sätt motsvarar efterfråga. Bostadskris, helt enkelt.

http://www.andersson-arfwedson.se/projekt/stadsradhus-i-karrtorp/

av mathias

Missa inget!

Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post.