Elden är lös!

Tråkiga nyheter om ett hus vi arbetat med

För några år sedan ritade vi en butiksinredning till Rodebjer , för modeskaparens första butik. Den låg på Jakobsbergsgatan 8, ett av de allra finaste husen i Stockholm från sin tid, ritat av Arkitekten Erik Josephson och uppfört 1895-97.

Rodebjer flyttade till större lokaler förra året. En annan butik flyttade in, och av inredningen fanns inte mycket kvar. Det kan vi leva med.

Vad som är värre är att huset tidigt tisdagen 8 november skadades svårt av en förödande brand. Enligt en antikvarie på Stadsmuséet som uttalade sig i DN  kan det innebära att huset måste rivas. Låt oss hoppas att hon har fel.
Huset är blåklassat av stadsmuséet, det motsvarar alltså de krav som ställs för att ett hus skall bli byggnadsminnesförklarat. Det vore en oersättlig förlust för vår fasad om dess vackra fasad i brun sandsten, med sina utsökta skulpturer, skulle försvinna ur stadsbilden. Vi håller tummarna för att husets fasader kan bevaras och huset restaureras.

av mathias

Missa inget!

Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post.