Ny bok av Ola Andersson

Hitta Hem – Stockholm och bostadsbristen

Har du ingen egen bostad? Bor du trångt och dyrt? Lever du i Stockholm är du inte ensam om detta. Bostadsbristen blir värre och värre från år till år och drabbar på ett eller annat sätt de allra flesta stockholmare. Det är inte så konstigt. De senaste tjugo åren har Stockholms befolkning ökat med nästan en halv miljon människor. Samtidigt har det byggts bostäder till bara hälften så många. 

Värre blir det. Under de kommande tio åren förutspås Stockholms befolkning öka med ytterligare 330 000 invånare. Hur går det då med den enskildes rätt till bostad, som står inskriven i Sveriges grundlag?
Varför är det så här? Kan vi göra någonting åt det? Om du vill veta det, skall du läsa den här boken.
Hitta Hem – Stockholm och bostadsbristen är Ola Anderssons andra bok efter succén med Vykort från utopia. Den ges ut av Dokument Press, med Fotografier av Per Kristiansen, formgiven av Hellberg Malmsten.

av mathias

Missa inget!

Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post.