Idegranen 2

Sju små vindslägenheter

Vi har hjälpt bostadsrättsföreningen i kv. Idegranen 2 att projektera för sju nya bostäder på sin vind i ett av Midsommarkransens äldsta hus. Föreningen hade tidigare fått avslag på en bygglovsansökan om att få inreda vinden eftersom huset saknar hiss, men med de nya reglerna för smålägenheter som infördes 2014 kunde vi ro iland ett bygglov åt dem. Det blev sju kompakta lägenheter där den största är 34m² och den minsta 23m².

De sju lägenheterna är byggda kring tre trapphus. Takkuporna vetter mot Aprilgatan i söder och Tellusborgsvägen och Bäckvägen i väster. Fyra av lägenheterna har terrasser mot gården med vid utsikt över Midsommarkransen med omnejd. Alla lägenheter har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, och ett sovrum eller en sovalkov. Utöver boarean har bostäderna smart utnyttjade biytor. Inbyggd förvaring under fönsterbänkarna där taket sluttar nedåt och loft ovanpå badrummen för att få ut det mesta av rumshöjden.

Projektet är ett exempel hur lättnader i reglerna för små bostäder som infördes 2014 kan nyttjas i praktken och finns med i vår bok ”En liten bok om små bostäder” som går att köpa hos Svensk byggtjänst: https://byggtjanst.se/bokhandel/byggnader/bostader/en-liten-bok-om-sma-bostader

Fakta

Missa inget!

Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post.