Kv. Asken 5, Stockholm

Delning av en lägenhet i två

Stiftelsen Lars Hiertas Minnes ändamål är att stödja forskning. I första hand med bidrag till projekt, men sedan man tagit över huset på Eriksbergsgatan 3, också i form av bostäder som hyrs ut till gästforskare. Som ett led i upprustningen av huset, samt att göra större delar av huset tillgängliga för uthyrning, har en av de stora bostadslägenheterna delats i två mindre. Den ena nya lägenheten har fått ett nytt badrum och den andra ett nytt kök. Den befintliga tamburen delades och vardera lägenheten fick en ny entrédörr innanför den befintliga. Förutom de nya delarna gjordes också en total ytskiktsrenovering, med undantag för befintliga toaletter och badrumsutrymmen som renoverades vid ett stambyte 2017.

När byggentreprenaden slutförts gjorde vi också inredningen av den ena lägenheten, som skulle hyras ut möblerad, komplett med husgeråd, belysning, mattor, tavlor och gardiner. Istället för att slentrianmässigt köpa allt nytt hos närmsta möbelleverantör, erbjöd vi oss att i hög grad använda oss av återbruk. Alla möbler i projektet är, förutom sängarna, återbrukade kvalitetsmöbler. Resultatet blev ett trevligare och mer karaktärsfullt hem, som dessutom kostade mindre, både för beställare och inte minst för miljön.

Vi har tidigare hjälpt stiftelsen att rusta upp sina lokaler. Mer om det här: https://andersson-arfwedson.se/projekt/kv-asken-5/

Fakta

Missa inget!

Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post.