Skepparholmen 1:72, Nacka

Hotell och konferens med sjöutsikt åt alla håll

Anläggningen byggdes i mitten av sextiotalet som kursgård för sparbanken, högt belägen på en tomt anlagd som park, med utsikt över inloppet till Stockholm i norr och över en insjö i söder.

Sedan ett antal år drivs den som hotell- och konferensanläggning i privat regi. Den delvis nya användningen ställde nya krav på komfort och avskildhet för hotellgäster som inte är på konferens, samtidigt som det fanns behov av fler rum för konferensgäster i högsäsong.

Den nya byggnaden innehåller 23 gästrum, hörsal och foajé, samt en bistro i en separat glaspaviljong placerad under ett befintligt skärmtak. Byggnaden tar till vara möjligheten att få sjöutsikt åt två håll för hotellrummen, med gemensamma utrymmena i markplan åt söder i kontakt med parken utanför. Exteriört ansluter den nya byggnadens vita kaolin-tegel och svartmålade träpanel till den befintliga anläggningens arkitektur och material. Trapphuset markerar sig som en separat byggnadskropp som balanserar den nya högre volymen mot den lägre huvudbyggnaden.

Fakta

Missa inget!

Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post.